Детска фотосесия
Детска фотосесия

Детска и бебешка фотография

Снимането на деца е специален и емоционален процес. Всеки кадър от детската фотосесия се превръща в неповторим шедьовър, тъй като единствено децата се държат напълно естествено пред камера.

Сниимките от професионалната фотография могат да протекат в студио, на открито, сред природата или вкъщи.

Основният плюс на това работният процес да се проведе в фотостудио е, че там обикновено има професионално осветление и играта със светлината би могла да се получи наистина интересно и с нетипични и приятни ефекти за детската фотосесия. Друг положителен фактор са специалните декори, с които студиата са оборудвани – оригиналните фонове и интериори ще направят фотосите по-екстравагантни и свежи. Минусът на заснемане на детска фотосесия в затворено пространство е, че полето за движение на малчугана е ограничено, а в тази възраст е трудно да се задържи вниманието му на едно място за по-дълго време. Друг недостатък е, че детето може да се почувства некомфортно в непозната среда, затова се препоръчва родителите да вземат със себе си на снимките и любима играчка, любимо одеалце или друг скъп предмет за детето, който да му помогне да свикне по-бързо към новото място. От изключителна важност е и фотографът да превърне фотосесията в игра с помощта на различни аксесоари и играчки, така че да задържи вниманието на детето за по-дълго време.

Фотографията на открито е най-добрият вариант, стига метеорологичните условия да го позволяват. Когато мъничето е сред природата, то не се ограничава в едно затворено пространство, а напротив – може да ходи където си пожелае, а фотографът да го следва. По този начин всъщност се получават най-естествените и непринудени снимки. Повечето деца дотолкова се залисват в заниманията си и игрите навън, че забравят за фотографа, което позволява фотосите да станат и по-емоционални. Предимството на професионалната фотография на открито е, че може да се направи на всякакви места – сред природата, в парка и изобщо навсякъде, където родителите пожелаят. Недостатъкът е, че снимките трябва да се провеждат само през онази част от деня, в която светлината е подходяща.

Друг добър вариант е и заснемане на фотосесия в дома на семейството. Това е едно чудесно решение, ако времето навън е лошо, а родителите не искат или нямат възможност да посетят студиото. Най-голямото предимство е това, че детето ще се чувства по-уютно, спокойно и комфортно, което означава, че снимктие ще протекат по-гладко и безпроблемно. Снимането вкъщи улеснява и родителите – всичко, което им е необходимо за грижата за детето по време на снимките, е на една ръка разстояние. Недостатъкът на този тип заснемане е, че е възможно дома да предлага неправилна светлина, неподходящи цветове и твърде еднообразен декор.

Децата са нашето искрено щастие! Подарете си незабравими спомени с вашите малчугани с една професионална фотосесия, която ще запечата любимите ви семейни моменти завинаги.